At tage de rigtige valg – for mig

Vi bliver hver eneste dag stillet over for en masse valg. I dag blev jeg for eksempel stillet over for valget, om jeg skulle tage hjem fra julefrokosten på daghospitalet eller om jeg skulle blive. I virkeligheden ville jeg nok være smuttet efter maden, for der havde jeg ikke længere en at snakke med. En jeg følte mig tryg ved. Men jeg udfordrede mig selv og tog valget , om at selvom der ikke rigtig var en tryg person op ad mig, så skulle det ikke hindre mig i at være med til jule banko. Jeg synes jo banko er meget sjovt og ville da gerne have haft flere plader, men det er nu sagen lige meget.

Jeg var tæt på, at gå hen til den sygeplejerske/personale jeg føler mig mest tryg ved og spørger, om ikke hun ville være sød og sætte sig ved siden af mig, for at jeg kunne føle mig tryg. Men jeg vil jo ikke være til besvær og ligeså heller ikke være den lille pige, der har brug for en at holde i hånden.

Jeg havde det rigtig svært, da flere og flere dukkede op, for at være med til julefrokosten. Og det gjorde det ikke nemmere efter gårsdagens besked, som fik mig til at græde imens jeg var der. – Jeg fik af vide i går at jeg ikke kunne loves, at min praktikplads stod åbent for kun 2 timers arbejde. Jeg er knus, for den praktikplads betyder så uendelig meget for mig. De har støttet mig, da jeg gik psykisk ned. De har virkelig gjort mange ting for mig og jeg er vokset så meget der.

Tilbage til det med valg, som vi tager hver dag. Jeg tager valget, om at stå ud af min seng om morgenen selvom jeg stort set ingen søvn har fået, fordi jeg vil noget med dagen og livet. Jeg vil vise verden at uanset hvor langt nede man kan være, så kan man blive stærkere af det. Jeg har haft nogle nedture efter jeg er kommet hjem fra psykiatrisk senge afsnit også en hvor jeg tænker jeg burde indlægges igen, men jeg kæmper hver dag. Ikke mindst for at komme ovenpå, men også for at vise at jeg er mere end hvad min psyke fortæller mig..

Fra min favoritbog lige nu: Lev i glæde af Ewa Forkélius:

Vov at opdage, hvad du vil med dit liv, hvordan du vil behandles, og hvad du vil gøre – og handl i overensstemmelse med det. Det handler ikke om, at du for enhver pris er nødt til at få tingene, som du vil have dem, eller at andre mennesker skal danse efter din pibe. Det handler om, at du skal turde erkende dine inderste drifter. Disse drifter omfatter også seksuel lyst. Samt det at lykkedes med det man sætter sig for. På vej mod målet opstår der som regel en hel del forhindringer eller undskyldninger, der sætter en kæp i hjulet. Det er vigtigt at forstå, at disse forhindringer kommer fra os selv. Hvis vi undlader at påtage os ansvar, projiceres problemet over på vores omgivelser. – “Men jeg befinder mig her, fordi jeg ét eller andet sted har valgt det. Det er min beslutning”. Du er ikke et offer for dine tanker, eftersom du selv har skabt dem og derfor selv kan vælge dem fra. De opleves rigtig nok som automatiske, men det er dig, der afgør, om du vil tro på dem eller ej. -“Jeg er fuldt ud i stand til at træffe valg og udrette store ting, hvis ikke det var for mine tanker”. I denne anerkendelse ligger der en enorm befrielse, befrielse for selv-angreb, eftersom det indebærer, at du atter bringer kraften ind i dit liv ved at se, at det er dig selv, der hindre dig.

44 meninger om “At tage de rigtige valg – for mig”

 1. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 2. I genuinely enjoy studying on this site, it has wonderful posts. “The secret of eternal youth is arrested development.” by Alice Roosevelt Longworth.

 3. After research a couple of of the weblog posts in your website now, and I actually like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site record and will be checking again soon. Pls check out my website online as well and let me know what you think.

 4. I together with my pals appeared to be examining the excellent tactics on the blog and at once got an awful feeling I had not expressed respect to the web blog owner for them. All the women are already totally warmed to see all of them and already have truly been taking advantage of those things. Thank you for turning out to be so helpful as well as for making a choice on these kinds of tremendous useful guides millions of individuals are really wanting to discover. Our own sincere regret for not expressing appreciation to you sooner.

 5. I’ll immediately grab your rss feed as I can’t find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks.

 6. When I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails with the same comment. Is there any approach you possibly can take away me from that service? Thanks!

 7. Very great post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing in your rss feed and I’m hoping you write again very soon!

 8. My brother suggested I might like this website. He was entirely right. This post truly made my day. You cann’t imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 9. After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

 10. Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 11. Hi there I am so excited I found your weblog, I really found you by accident, while I was researching on Google for something else, Anyways I am here now and would just like to say thank you for a marvelous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the awesome b.|

 12. Normally I do not read post on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite nice article.|

 13. My brother suggested I might like this web site. He was once entirely right. This publish truly made my day. You cann’t consider just how so much time I had spent for this info! Thank you!|

 14. Greetings from Carolina! I’m bored to death at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, awesome blog!|

 15. I like what you guys are up too. This type of clever work and exposure! Keep up the wonderful works guys I’ve incorporated you guys to our blogroll.|

 16. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So nice to search out any individual with some authentic ideas on this subject. realy thanks for starting this up. this web site is one thing that is wanted on the internet, somebody with a bit originality. useful job for bringing one thing new to the internet!

 17. Hello, you used to write great, but the last several posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

 18. My wife and i felt now contented when Albert managed to carry out his survey via the precious recommendations he acquired in your web page. It is now and again perplexing to simply possibly be giving freely guidelines many others may have been trying to sell. So we understand we now have the website owner to appreciate for that. The explanations you’ve made, the straightforward web site menu, the friendships you make it easier to promote – it’s got many overwhelming, and it’s really helping our son and the family imagine that that concept is enjoyable, which is truly serious. Many thanks for all!

 19. My spouse and i ended up being quite satisfied Albert managed to carry out his basic research through the precious recommendations he discovered through your web site. It is now and again perplexing to just continually be giving out facts which often people today have been selling. And we all see we need the website owner to give thanks to for that. Most of the illustrations you’ve made, the easy site menu, the friendships you make it easier to instill – it is all amazing, and it’s really letting our son and us believe that this topic is cool, and that’s seriously indispensable. Thank you for all!

 20. I and my pals were actually viewing the nice recommendations located on your web site while then I got an awful feeling I never thanked the site owner for those strategies. Those young boys became for this reason happy to see them and have unquestionably been taking pleasure in those things. We appreciate you turning out to be well considerate and for making a choice on such superior tips most people are really needing to be informed on. My honest apologies for not expressing appreciation to sooner.

 21. Thank you for your own work on this web page. Debby loves participating in internet research and it’s really obvious why. My spouse and i learn all relating to the dynamic ways you provide both interesting and useful tactics through this web blog and as well as cause contribution from others on this subject matter while our own child is without a doubt studying so much. Have fun with the rest of the new year. You are always performing a good job.

 22. Thank you a lot for giving everyone an extremely superb chance to read articles and blog posts from here. It is usually very great and as well , stuffed with a good time for me and my office friends to search your web site at a minimum thrice every week to study the new items you will have. And of course, I am just actually pleased for the tremendous suggestions served by you. Selected 3 ideas on this page are easily the most beneficial we have all had.

 23. I would like to voice my affection for your kind-heartedness giving support to people that must have guidance on in this study. Your very own commitment to passing the message all around was astonishingly beneficial and has without exception permitted girls like me to arrive at their targets. Your amazing important recommendations indicates a great deal a person like me and even further to my office colleagues. Warm regards; from all of us.

 24. Thanks for all of the work on this website. My aunt really loves engaging in internet research and it is obvious why. My partner and i learn all regarding the dynamic way you render efficient information by means of the blog and as well as cause contribution from other people about this concept and our favorite child is in fact studying a whole lot. Take advantage of the remaining portion of the year. You are doing a remarkable job.

 25. Valuable information. Lucky me I found your site by accident, and I’m shocked why this accident didn’t happened earlier! I bookmarked it.

 26. I want to point out my passion for your kindness giving support to people who really need assistance with this issue. Your real dedication to getting the message around turned out to be definitely practical and has constantly empowered individuals like me to achieve their objectives. Your amazing warm and friendly guide indicates a great deal to me and substantially more to my peers. Many thanks; from each one of us.

 27. Thank you a lot for providing individuals with a very pleasant possiblity to read articles and blog posts from this web site. It can be so kind and stuffed with fun for me and my office mates to search the blog not less than 3 times in one week to read the latest things you have got. And indeed, I am just at all times astounded with all the astounding advice you serve. Some 2 areas in this posting are honestly the most suitable we have had.

 28. I wanted to draft you one little bit of observation just to thank you once again just for the exceptional advice you have discussed above. This is so strangely generous of people like you to give unhampered all a few individuals could possibly have marketed for an ebook to make some bucks on their own, notably now that you could have tried it in the event you wanted. These concepts likewise worked to provide a great way to recognize that other people online have the same interest similar to my own to find out much more with reference to this issue. I’m certain there are several more fun occasions up front for many who look into your blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *