Tanker

Tanker styrer så utrolig meget. De skaber din virkelighed. Og dette glemmer jeg ret ofte, så hvis jeg om morgene har sat mig for, at i dag magter jeg ikke at tage på daghospitalet eller i praktik, så magter jeg det ikke og det bliver en ond spiral jeg kommer ind i, for jeg ved hvor meget godt begge dele gør for mig. Derfor har det afgørende betydning, at jeg lærer mine tanker at kende, for på den måde lærer jeg mig selv at kende.Jeg er sådan som jeg tænker om mig selv, mit liv er en spejling af mine indre tanker. Ved at erkende mine tanker kan jeg ændre min måde at anskue verden og min egen situation. Nogle mener man kun skal dyrke de positive tanker og lukke af for de negative, men det er meget mere nyttigt, at iagttage sine tanker end at forsøge at ændre dem. Jeg tror også det er nemmere at iagttage dem end ændre dem. Det er første når man opfatter sine tanker, som naturlige at man kan lærer af dem. Og du begynder at acceptere dig selv, når tankerne ikke får magten. Ligesom du selv bestemmer over dine reaktioner på de ting du oplever hver dag. Det er kun ved at tage ansvar for sine tanker og reaktioner at man kan udvikle sig og man derved kan udtrykke sine ønsker. Lær at tage ansvar ved at træffe egne valg og ikke vælge ud fra hvad andre eventuelt mener og tænker om dig.

Dette var et blandet uddrag af bogen: Lev i glæde af Ewa Forkélius.

Jeg har altid haft problemer med, at træffe egne beslutninger. Jeg følger gerne andres meninger og holdninger, for det er nemt og jeg bliver ikke stillet til ansvar på samme måde. Jeg bryder mig faktisk ikke om altid at være hende der mener det samme, men det er et mønster der kræver mange kræfter for mig at bryde. Jeg ønsker at ændre det, men lige nu er overskuddet ikke til at være andet end “efteraberen”. Jeg vil så gerne at mine tanker om hvad andre mon tænker og mener om mig, hvis jeg fortæller min mening ingen egentlig betydning har ud over de måske bliver nysgerrige. Og jeg ved at det meget sandsynligt er mine egne tanker, der sætter en stopper for at udtrykke mig. Og jeg ved måsske godt hvorfor det er sådan. Jeg har altid gjort, som der er blevet sagt og hvis jeg så meget som tænkte på, at gøre noget andet, eller sige min mening om det jeg blev bedt om, ja så fik jeg tæsk, kom i skuret uden de nødvendige fornødenheder eller skulle gå ind på mit værelse uden mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *